Fundație pentru casă

Selectarea și construirea fundației care este cea mai potrivită pentru tipul și dimensiunea casei dvs. este o sarcină foarte solicitantă. Puteți obține un suport solid pentru o clădire care vă va servi zeci de ani sau puteți face o clădire creată de un arhitect genial de scurtă durată. Motivele distrugerii rapide a structurii pot fi apele subterane, precipitații, modificări ale densității solului și mobilitatea acestuia.

Cea mai practică soluție ar fi să încredințezi selecția fundațiilor unor profesioniști cu experiență și cunoștințe vaste. Acest lucru va elimina posibilele depășiri de buget și erori care ar putea cauza crearea de suport de calitate slabă. Profesioniștii din domeniul lor vă vor ajuta să alegeți cel mai bun fond de ten care va reduce costurile, precum și să vă ofere garanții pentru o muncă de înaltă calitate.

Tipuri de fundație pentru clădiri mici

Alegerea betonului pentru fundație este prima sarcină care trebuie rezolvată la începerea construcției. O greșeală în acest caz va duce la o durată de viață scurtă, o rezistență slabă și costuri inutile. Prin urmare, primul pas este alegerea tipului de suport, ținând cont de parametrii de mai jos.

  • Cât de adâncă este apa subterană. Dacă sunt prea aproape, pot provoca inundații și așezări neuniforme ale solului.
  • Compoziția și densitatea solului. Nu este recomandat să puneți același tip de fundație pe soluri mobile și dense.
  • Adâncimea de îngheț. Fără a lua în considerare acest parametru, fisurile pot fi obținute nu numai la baza clădirii, ci și pe pereți și tavane.

Pentru construcția de înălțime joasă, se utilizează unul dintre cele patru tipuri de fundație:

  • Banda – o structură solidă care înconjoară perimetrul viitoarei clădiri. Este posibilă turnarea în cofraj direct la locul de instalare sau colectarea din blocuri create anterior.
  • Dală. Este stivuit în straturi, fiecare dintre ele având un rol separat. Stratul superior este o placă de beton armat.
  • grătar. La bază sunt stâlpi îngropați în pământ, conectați deasupra cu un jumper (grilaj), care vă permite să distribuiți corect sarcina.
  • Teanc. Este asamblat din suporturi instalate pe întreaga suprafață a clădirii sau sub zonele cu cea mai mare sarcină: colțuri, pereți, tavane și pereți despărțitori.

Proiectul de fundație este elaborat luând în considerare factorii descriși, materialele utilizate în construcție și dimensiunile finale ale viitoarei structuri.

Fundație coloană pentru clădiri ușoare de uz casnic

Înainte de a începe instalarea fundației, este necesar să se țină cont de greutatea viitoarei structuri. Anexele ușoare nu au nevoie de o fundație monumentală, în urma căreia se pune cel mai adesea o fundație coloană.

Este utilizat datorită următoarelor caracteristici:

  • instalare rapidă;
  • cost scăzut;
  • fiabilitate.

Crearea unei fundații columnare necesită așezarea unei perne de nisip sau pietriș; deasupra, stâlpii sunt conectați cu grinzi pentru a instala un plint pe ei. Este necesar să se țină cont de adâncimea înghețului și a ridicării pământului. Aplicarea este permisă numai în condiții de soluri inactive.

Fundație pentru clădiri cu cadru

Fundația de piloți este creată din mai mulți piloți metalici înșuruați sau înfipți în pământ cu o bandă montată pe ei.

Această tehnologie este relativ tânără și nu toți dezvoltatorii au stăpânit-o la un nivel adecvat, ceea ce poate face ca structura să se cedeze sub o parte din grămezi. Pe baza experienței constructorilor străini, se poate înțelege că acest lucru se poate întâmpla numai dacă tehnologiile de construcție nu sunt respectate în mod corespunzător. Piloții sunt instalați chiar și pe soluri în mișcare.

Concluzie

Fundația este una dintre cele mai importante componente ale unei clădiri. Salvarea la instalarea acesteia nu este cea mai inteligentă soluție, nu ar trebui să o creați de calitate scăzută, deoarece la sfârșitul construcției accesul la ea va fi limitat și, prin urmare, reparația va deveni o sarcină foarte dificilă. Trebuie creat imediat bine și cu înaltă calitate, ceea ce duce la necesitatea de a folosi cele mai bune materiale și de a apela la profesioniști pentru ajutor.