Betonarea iarna

Betonarea iarna este complicată de doi factori principali.

  • Temperatura ambientală scăzută afectează negativ procesele de hidratare a cimentului, crescând astfel perioada în care amestecul de beton se întărește.
  • Al doilea factor negativ este creșterea forțelor de presiune în interior, care rezultă din expansiunea componentei de apă de îngheț a amestecului. Din acest motiv, caracteristicile de rezistență ale produsului din beton sunt reduse. De asemenea, înghețarea umidității determină formarea de pelicule de gheață, din cauza cărora legăturile dintre elementele constitutive ale betonului sunt distruse.

Construirea unei case pe un astfel de amplasament nu va salva nici o fâșie, nici o fundație pe piloți, deoarece în timp, suporturile care se află la o adâncime vor fi forțate, ceea ce va duce la distrugerea fundației și a părții supraterane a structurii. .

Cum, deci, se realizează construcții pe soluri turboase, nisipoase, mlăștinoase, în zone cu un nivel ridicat de apă subterană și soluri predispuse la umflături? O fundație de plăci este o soluție care vă permite să construiți pe zone cu sol dificil și este cel mai fiabil tip de suport.