Dacă doriți să construiți un adăpost pentru a vă proteja mașina sau alt vehicul de vreme rea, carportul este pentru dvs. În plus, construcția acestui adăpost este mai puțin costisitoare decât cea a unui garaj. Datorită acestui tutorial, veți putea construi singur un carport.
Reglementări legate de carporturi
Înainte de a începe, va trebui să obțineți aprobarea primăriei pentru a vă construi carport. Dincolo de 5m², este necesar să faceți o declarație prealabilă de lucru. Acesta are scopul de a verifica dacă construcția dumneavoastră respectă regulile de urbanism ale municipalității în care vă construiți carport.
Pregătirea pământului
Locația
În ceea ce privește amplasarea carportului tău, o suprafață plană, din beton este ideală. Poziționați carportul într-o locație strategică aproape de drum sau departe de copaci, de exemplu, pentru a facilita curățarea ulterioară.
Marimea
Dimensiunea carportului dvs. va depinde de nevoile dvs. Puteți face acest lucru în funcție de dimensiunea mașinii dvs. sau planificați un pic mai mare pentru a depozita și unelte de grădinărit, de exemplu.
Structura
Veți avea de ales între să vă ancorați carportul la casa dvs. sau să îl construiți ca structură autoportabilă. In cazul ancorarii la perete se recomanda folosirea unor crampoane de etansare chimica. De fapt, acestea vor permite o durată de viață mai lungă pentru carportul dvs.
Bine de stiut
În acest moment, va trebui să vă gândiți deja la înclinarea acoperișului carportului dvs. De exemplu, este interzis să curgă apă la casa vecinului tău. De ce nu alegeți să faceți un carport pe acoperiș plat cu jgheaburi?
Ancore pentru carport
Pentru această operație, iată pașii de urmat:
- Marcați locația stâlpilor pe sol: utilizați o linie de cretă pentru a marca carportul pe sol. În funcție de dimensiunea carportului, planificați între 4 și 6 stâlpi. Notă: diagonalele carportului dvs. trebuie să fie egale pentru a obține laturile perpendiculare.
- Turnați blocuri de beton: la fiecare stâlp, săpați o groapă de 40 x 40 cm și 40 cm adâncime. Apoi, turnați betonul în aceste fundații și lăsați să se usuce timp de 28 de zile.
- Fixați ancorele: poziționați plăcile de fixare în locațiile prevăzute pentru stâlpi. Pentru a face acest lucru, utilizați un burghiu cu ciocan.
Fixare stâlpi și căpriori
Polonii
Odată ce plăcile de montare sunt la locul lor, poziționați stâlpii în locațiile prevăzute în acest scop. Apoi, utilizați o linie pentru a marca panta acoperișului. Apoi a văzut stâlpii într-un unghi pentru a se potrivi cu panta planificată. Înainte de a poziționa stâlpii în elementele de fixare, tăiați o adâncitură pentru viitoarele pane.
Acum puteți introduce posturile și le puteți asigura. Dacă carportul dvs. este ancorat de un perete, utilizați suporturi pentru a le fixa în perete. Pentru a vă consolida și mai mult carportul, atașați distanțiere între stâlpi.
Vă rugăm să rețineți: pe parcursul acestor pași, este esențial să verificați plumbul cu un fir de plumb.
Căpriorii
Pentru a repara căpriorii, iată pașii de urmat:
- Așezați două pane în ramele tăiate anterior,
- Folosiți șuruburi TRCC pentru a fixa stâlpii și pane,
- Instalați traversele și fixați-le pe stâlpii din partea din față și din spate a carportului folosind suporturi,
- Puneți în cuie căpriorii la fiecare 50 cm pe pane din față și din spate,
- Așezați scândurile de margine pe toate părțile carportului.
Acoperișuri și finisaje
Va trebui să vă adaptați acoperișul în funcție de regiunea dvs. și climatul acesteia. Cu vreme rea tot timpul anului, se recomanda cu incredere un acoperis inclinat, pentru a evacua cat mai bine apa de ploaie. Cu un acoperiș plat și multă vreme rea, riscă să se deterioreze mai repede în timp.
Pentru a rezista la intemperii, puteți aplica un produs de protecție pe lemn. Aceasta va avea apoi o longevitate mai mare. Desigur, este necesar să repetați această operațiune pentru a menține calitatea lemnului.